Карпати 2013 (част 12)

След това продължахме на юг към Високите Татри, най-западната част на Карпатите. Пътувайки последните дни из Европа усетихме, че е доста различно от предишните ни разходки на изток. Вероятно и заради това ни се струваше малко скучно. Даже Силвия ми се смя като казах, че като тръгнем сутринта първия ни проблем е къде да ядем, а малко след това следващия проблем е къде да спрем за сладолед. :) Къмпинги има навсякъде, ползвах GPS POI-та на тази организация http://www.eurocampings.net/nl/europa/, и просто чуквах най-близкия на ГПС-а. Нямаше ги ония притеснения дали ще намерим изобщо къде да спим, или дали ще можем да минем отнякъде… Тази вечер спряхме в някакъв къмпинг в подножието на планината, преди известния полски курорт Закопане. Пак времето стана лошо и ни заваля – типичния наш късмет, когато сме в планини.

Това са Татрите, някъде в Словакия на другия ден.

В Закопане не снимах, но и нямаше нещо особено – курорт по-голям от Боровец, и претъкан от хора. Поляците си имат само поля и съвсем малко планина, та е обяснимо.

Ето малко част от Високите Татри, които ни посрещнаха със студ и дъжд:

Дъжд и студ, това съм запомнил от този ден. Може би ще трябва да си купим отопляеми дръжки.

Тук сме около Банска Бистрица, малко след това спряхме в един хотел, който резервирахме онлайн на една бензиностанция (и това е една благина на европейската дестинация):

Публикувано в Пътувания. Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>