Пътувания

2010 започнах да карам мотоциклет и преоткрих пътуването. Винаги съм обичал да пътувам, но преди почти винаги бяха свързани с нещо друго – примерно ралита. Сега обаче вече пътувам заради самото пътуване. Цел може да има, но пътят е по-важен.

Преди време някъде бях прочел, че малцина са мъдреците, които могат да разберат света без да пътуват. Наистина пътешествията на кратки или далечни разстояния са най-прекия път към “опознаването на света”… не само в географски смисъл…

Откакто открих мотоциклета като средство за предвижване все си мисля, че това е едно от най-универсалните превозни средства за пътешествия. Трудно е да се обясни, но който попътува малко на мотор го разбира завинаги. Свободата, която ти дава не може да се сравни с никакво друго превозно средство. Може би единствено пеша и с колело е по-добре, но е много по-бавно.

И така, тук ще слагам линкове към моите пътувания наблизо и далеч (снимки, пътеписи и каквото има). Засега основно с мотор, но всъщност пътят е по-важен от начина. Важното е да се пътува :)

Когато пътувам ми е активиран Spot тракера, и на тази страница се вижда къде съм в момента, достъпно също от линка в менюто.

2015

  • Между Персийския залив и Каспийско море (Иран)

2014

2013

  • Карпати (Румъния – Украйна – Словакия)

2012

2011

2010


2 коментара по Пътувания

  1. Антония Начева каза:

    Здравейте,
    стигнах до страницата, търсейки цитат от “Чумата”.
    Не съм била активна в инернет пространството и не съм изпитвала желание да напиша или кажа нещо. До сега… Искреността, състраданието и откровеността, с която е написано всичко са затрогващи.
    Поздравления.

  2. Яна каза:

    Здравейте, Николай!
    Наскоро се върнах със семейството си от Р Молдова. Търсейки допълнителна информация за гр. Орхей, достигнах до Вашия сайт. Може да се каже, че преоткрихме тази малка, но красива страна чрез Вашите коментари и снимки!
    Благодаря Ви и на добър път!

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>