Ходих на рали Траянови врата

Забравих да напиша, че тази седмица ходих да гледам Рали Траянови врата, около Костенец. Много добре си изкарах, това беше първото ми наше рали тази година. Ралито беше само в неделя, но бяхме там още от събота и имахме възможност вечерта да пийнем и хапнем. :) Победи съвсем очаквано Митко Илиев, но понеже сега не ми се пише подробно за ралито ще пейстна по-надолу писанията си от форума на Рали Клуб – България, ако на някой му е интересно. Ето и една интересна снимка – движа се към сервизния парк с две каси ягоди…

И аз бях на ралито и останах долу горе доволен. Долу горе тъй като не видях нищо кой знае колко неочаквано, но все пак ми беше интересно, имаше интересни борби, пък и ми беше първо наше рали тази година.

Митко Илиев очаквано беше много силен, определено в момента той е човека и трудно ще бъде победен от който и да е. Ясен и Дилян отново имаха някакви проблеми, но не мисля, че имаха голям шанс отново особено на сухото.
Успях да гледам три минавания – на моста на финала на Мухово, на един бърз завой на Славовица и накрая на турския паркинг. Както каза Оги второто място беше най-ценното и показателното, разбира се там бяхме само ние, тъй като няма циркаджийски изпълнения 

Направи ми впечатление, това че Митко кара доста прецизно, Крумчо обаче караше нервно, пързаля, според мен ще му е трудно с това каране да бие Митко. За другите в Н4 ми е трудно да давам оценки тъй като не видях нещо специфично… Дунев караше добре според мен, но и колата му е класи над тази на Вилхелм да речем. Не мисля, че той има голям шанс срещу него. Румен явно ще се цели в това да е веднага след “звездите” в класирането. Янакиев-мл не показва нищо засега… Не знам на какво се дължи това.
Тошко Славов – показа класа пак, на Славовица много ми хареса как мина. Колата също е много добра. Сигурен съм, че е по-конкурентна от 206-цата на Вилхелм.

В Н3 беше интересно – Исаев продължава да кара в познатия самарски стил, разбира се с по-малко хлъзгане от преди. Въпреки това прави доста добри времена – явно печели много от късното спиране и бързите завои. Някои хора тълкуват неговото каране като доста стихийно и случайно, но не мисля, че е така. Има доста логика и при него. Много ми хареса и Иван Ганчев, много добро, точно и прецизно каране и съответно добри резултати, явно той ще е една от “звездите” в Н3 този сезон.

В Н2 беше напечено за второто място и развитието май беше най-драматично от всички други класове особено накрая. Тук ми направи впечатление, че на бърз завой Стратиев идваше, даваше газ, описваше траекторията и изчезваше без никакво усилие, привидно не особено бързо. Емо Денев пристигаше много бързо “като изстърван”, пързаляше колата, бореше се с нея и пак правеше същото време. Просто неговия Ситроен не стоеше по същия залепен начин… Катето Стратиева караше също много добре, браво на нея! Ще ми се да гледам цял сезон такава борба в Н2 – “най-нашенката” група.

Накрая отидохме да погледаме шоу на турския паркинг, аз не бях гледал там. Веднага ми направи и на мен впечатление, че доста хора бяха застанали на най-опасното място – точно срещу спирането. Аз застанах малко по-надолу и въпреки, че бях по-близо до пътя беше доста по-безопасно. Наистина както казва Любо – имаше доста полиция, но лентите и хората отново стояха не където трябва, особено на завоите с много спирачки. Същото беше и на разклона за Лесичево на муховската отсечка.
И наистина на турския паркинг можеше да стане доста опасно ако Пепи Гьошев не беше вкарал колата в пътя. Там има един превал след права и после спирачки за десния с фракцията, мисля че той счупи колата малко по-рано – на самия превал и от “олекването” на колата тя просто тръгна настрани. Доста атрактивно, въпреки, че в първия момент си помислих, че отиде в хората. Браво на Гьошев, че вкара колата в пътя, но това със сигурност не трябва да му се случва често и със сигурност не е спечелил от него. По-скоро за това му изпълнение мога да му пиша черна точка.

Ето и повече снимки от състезанието

Eто ме на техническия преглед

Публикувано в Пътувания, Ралита. Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>