Моите 7

Ясен ме е вкарал в блогърска листа за 7-те албума, които ще взема със себе си на необитаем остров. И той като мен влиза за пръв път в блогърска листа. И двамата сме толкова активни блогъри, че чак да се чудиш… :)

Иначе ми е малко странно това с албумите и необитаемия остров, ама айде. От една страна ако съм отишъл на необитаем остров по собствено желание едва ли ще искам да нося музика, от друга ако без да желая съм там последното нещо, които ми трябва е iPod. По-скоро би ми свършила работа един късовълнов трансивър с най-малко един зареден автомобилен акомулатор и поне 10 метра жица за дипол на 14 MHz. С такова оборудване бързо ще ме намерят. :) Всъщност има логика единствено ако съм отишъл на тоя остров за релаксация. Както и да е, навик ми е до подлагам на съмнение и критика всичко… :)

Трябва да подчертая, че не съм някакъв меломан, който слуша много музика постоянно и е запознат с музикалните течения. Някак си тази анкета е за хора”по-музикални” от мен. Аз слушам почти всичко което ми хареса – от шансони до хаус. От около месец имам един iPod nano, който съм натъпкал с разни музики и си го слушам. Имам само една наистина любима певица – Белослава и то от доста време, май още преди да издаде първия си албум Улици… Много ми се иска да я гледам на live участие, явно ще трябва да се разходя до София. Напоследък се и хващам, че се заслушвам в много от текстовете на песните.

Ето и моя опит за някакъв подбор….

1. Белослава – Слушай ме. Последния албум на Белослава, според мен по-добрия от двата.

2. Белослава – Улици. Ако имаше и други албуми на Белослава със сигурност щяха да са в класацията, но за съжаление все още няма.

3. Остава. Те имат май 3 албума досега. Нарочно не пиша кой от трите тъй като бих слушал някакъв подбор от всички. Остава имат страхотни текстове също като Белослава, въпреки че най-новите им неща са на английски. Не знам защо така са решили, но те си знаят…

4. Chambao. Открих музиката на Чамбао преди няма и седмица и май само тях слушам от тогава. Дори пишейки това слушам на ipod-а албума Flamenco на Chambao. Но хайде на острова ще взема последния им албум – Con Otro Aire. :)

5. Robbie Williams – Greatest Hits. Доста отдавна слушам Роби Уилямс и едва ли ще мина без него…

6. Ъпсурт – Quattro. Просто ми харесват… :)

7. Жо Дасен. Уникален певец, починал в годината, когато аз съм се родил… Пял е на 7 или 8 езика. Не бих слушал всичко от него, но имам един подбор от 7-8 негови песни, които често си пускам и май влизат в категорията шансон. Имам и едно негово DVD с концерт от 1977 година – страхотно представяне.

И понеже единствения потвърден читател на този блог, който има блог след Ясен е Злати, нека той да продължи! :)

Публикувано в Разни. Постоянна връзка.

2 коментара по Моите 7

  1. Четем, четеееем …
    Обаче ми разби фантазията с идеята за самотен остров, антена, радиостанция, акумулатор (да добавя и солиден соларен панел). Бих се отказал от всичката музика.
    Уффф замириса ми на VP6DX :) )))))))

  2. nikolay каза:

    Еййй забравих те, Злати. Добре, че се инициира… Айде давай с веригата тогава! :) И стига с тия VP6DX, че аз изтървах TM4WRC и полудях… Амам имам диплома… :) Утре ще я пусна в блога.

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>