Ново

От няколко дена се сетих, че не съм писал в блога от доста време. Нямам за цел да събирам тълпи от читатели, така, че това не е от голямо значение. :) От началото на месеца се занимаваме с ъпгрейди на сайтовете на Рали Клуба. Форума работи вече под phpbb3, фото галерията е нова, вече работим и с нов домейн rally-club.bg Регистрацията на бг домейн не е толкова страшна ако отговаряш на тежките изисквания, но определено Регистър.БГ трябва да ускорят работата си пък и да понаправят някои по-човешки условия.

Най-интересното обаче е че сайта, форума и галерията вече са под Creative Commons Atribution лиценз т.е. всеки може да ползва свободно съдържанието стига да посочи източника. Доколкото ми е известно сме един от малкото форуми работещи под този лиценз, а в българското Интернет пространство може би и първия. Беше интересно как ще се регистрира под такъв лиценз форум, след като съдържанието се създава от много хора, но Йовко ми помогна и в момента при регистрацията всеки се съгласява, че това, което пише се разпространява със СС лиценз.

Сега остава да пуснем и сериозен CMS за сайта, тъй като качването на съдържание е доста забавно действие.

Съвсем скоро мисля да преместя този блог на по-сериозен хостинг, сега се зарежда от домашния ми сървър и не е много надеждно май. Ще го прехвърля и на rally-club.bg домейна.

Публикувано в Hi Tech, Разни с етикети . Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>