Открих ски сезона…

Днес открихме ски сезона с каране на Узана над Габрово. Пистата там е дълга към 1 км с един паничков влек и не съм карал там от малък, когато беше с три различни влека. Доволен съм много – пистата беше добре обработена, времето супер за ски, с изключение на това, че първите 2 часа ме боля десния крак докато се усетя, че съм пристегнал много обувката. Сега чакам да ми донесат “новите” ски (втора употреба :) ) и другата седмица може да ми се отвори парашута да ги пробвам на Банско… Брат ми успя да падне порядъчно и си контузи леко коляното, но като гледам ще му мине бързичко. Миналата година имах контузия от Пампорово, която се оправя 3 месеца. Ски спорта си е рисков – това е! :)

Иначе се връщам днес и намирам съобщение в мейла ми от Националния радиоклуб на Сан Марино, че станцията Т77BL, с която направих вчера връзка на PSK31 била пиратска, този иницал не работи на цифрови режими никога. То, че има и тука пиратски работи има ама вчера така се радвах на този иницал – Сан Марино се води рядка страна. Важното, е че вчера следобяд работих с YI9MI на PSK31. Това е иракска станция – много ценен иницал, оператор е американски войник от базата в Таджи. Хубавото е че на PSK31 го направих от първото викване без никакъв зор, а като знам на телефонията какъв бой е за тоя. Има си предимства да се работи на PSК… :)

Публикувано в Ham Radio, Разни с етикети , . Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>