Пощата на dir.bg

Ползвам пощата на dir.bg от 1999 година. На практика това май ми е първата пощенска кутия. Дир.бг са обаче са интересна фирма. Навремето пощенската услуга им беше безплатна. Така беше тогава, после направиха пощата платена, направиха и хостинга си платен… И понеже ми е най-старата поща си я плащам и ползвам. Трябва да отбележа, че не съм имал проблеми с пощата – работи добре през IMAP. Уеб интерфейса не е нищо особено, но рядко ми се налага да го ползвам.

Миналата седмица, обаче получих писмо, че почти съм стигнал лимита си от 300 МВ. Не не се бъркам – 300 МВ! Когато направиха пощата платена 300 МВ може и да са били много, но сега са нищо. Чета аз в описанието на Поща + пише 300 МВ и нагоре без ограничение. Реших да питам поддръжката им да не би да има някаква грешка с моя лимит и да ми увеличат мястото. Оказа се, че не – няма. 300 МВ са стандартен лимит, оттам нагоре се доплаща. И тука ако си мислите, че се плащат 2 лв. за 2 ГБ ще сте в голяма грешка. 2 ГБ дисково пространство за пощата да дир.бг ще ви струват някъде около 2000 лв. – 0,96 лв./МВ за 1 година. Сигурно са си купували хардуера преди 6-7 години. Отговорих на съпорта, че цената им е безумна в съвременните условия, но нямам отговор. За съжаление тенденцията при дир.бг май е такава още откакто пуснаха платените си услуги – никакви нови клиенти, а старите трябва да бъдат изгонени.

Не виждам защо трябва да ползвам тази поща, след като Гмейл ми предлагат4 ГБ напълно безплатно, просто цената на дир-а е безумно неадекватна. Явно наистина не искат да продължават с тази услуга, въпреки, че има нови регистрации. Най-вероятно ще конвертирам пощата там в безплатна и ще пренасоча всички писма към Гмейл. Просто не чувствам, че е редно да давам някакви пари на дир.бг оттук нататък.

Публикувано в Hi Tech с етикети , , . Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>