Gmail работи вече с IMAP

Вчера прочетох из блоговете приятната новина, че Gmail работи вече по IMAP. Сутринта получих мейл, че съм достигнал квотата си от 300 МВ на най-старата си поща в dir.bg и се замислих дали не е време да се разкарам от тях. Оказа се обаче, че би трябвало да нямам ограничения на дисковото място и сега чакам отговор от съпорта им. Пък и все пак съм доволен от пощата там. Не че нямам дори собствен мейл сървър, но това ми е най-старата пощенска кутия и е толкова разпространена, че ако я махна не знам какво ще стане и ми се струва по-безболезнено да стои.

Иначе не използвам много Gmail, но имам един много важен контакт, който минава само оттам. Изпращам оттам, когато искам писмото да мине през “по-острите” антиспам филтри, че какви ли не конфигурации има вече, особено на безплатните пощи.

След като реших, че ще си пусна Gmail пощата през IMAP ме озари идеята да спра да ползвам гадния Outlook Express и да си сложа Mozilla Thunderbird. Пробвал съм го преди време, но така и не започнах да го ползвам масово. Оказа се супер приятен мейл клиент, много лесен за работа и настройка, филтрите му са супер. Та така. Вече си събирам пощата от gmail с Thunderbird през IMAP достъпа. Супер! :)

Публикувано в Hi Tech с етикети , , . Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>