Заминавам на Рали Елпа

Тази нощ заминаваме за Рали Елпа в Гърция, предпоследен кръг от европейския рали шампионат. Българските екипажи Димитър Илиев/Янаки Янакиев и Крум Дончев/Стойко Вълчев ще вземат участие в състезанието. Миналата година те завършиха съответно първи и втори. Митко отива в Гърция като втори във временото подреждане за Европейския рали шампионат, но неговите основни конкуренти – испанецът Енрике Гарсия Охеда и французинът Никола Вуьо пропускат това рали.

Рали Елпа ще бъде с уникален формат тази година – първия ден ще бъде на асфалт, а втория на макадам, като земната настилка ще е подобна на световното Рали Акрополис.

На това състезание за първи път ще изпробваме идеята за SMS рали блог. Аз ще изпращам смс-и в реално време за това какво се случва на състезанието и около него. На тази страница може да се виждат пристигащите sms-и от Гърция: http://www.rally-club.net/sms/ 

За реализиране на това използваме безплатния Twitter, за който прочетох в един блог. Засега ще свърши работа, въпреки, че искаме да направим подобен смс блог за всяко рали, но всеки да може да изпраща смс-и за това какво вижда. Ще се получи повече от live информация. Пък може и да пуснем възможност за изпращане на MMS-и със снимки и тогава ще стане страхотно. Само остава да измислим как ще стане с минимални средства. Засега нещо не сме родили идеята, но невъзможни неща няма. Ще измислим нещо! :)

Ето и извадка от sms блога тук:



follow rallyclub at http://twitter.com

Публикувано в Разни. Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>