Анти-социална мрежа

Ще трябва да премахна shared items на Google четеца ми. Просто новата версия на четеца вече не го подържа. От Google са решили, че споделянето вече ще е само в Google+. Аз обаче не искам да ползвам поредната социална мрежа, а да си споделям четеца в блога. В крайна сметка за мен е важно хората, които влизат в този блог да виждат какво чета.

Отдавна вече не намирам почти нищо смислено във Фейсбук, или поне е много трудно заради прекалено многото “плява”, макар че реално съм там от много отдавна, когато все още не беше популярен в България. Вече доста години продължавам да си чета блогове през четеца и ще продължа да го правя. По-важно ми е да пиша в тук, отколкото да споделям във фейсбук. По ценно ми е, вместо да гледам откъслечни парченца, които хората са споделили от себе си във фейсбук. Ако аз чета някой блог, то е защото нещо ме е накарало да го чета, чрез него “откривам” и разбирам какъв е човека, който го пише.

Преди време реших да махна връзките към този блог от Фейсбук профила и разни други места, например форуми. Много съм внимателен с това, когато пиша линка. Не искам никаква популярност. Сигурен съм, обаче че който влезе тук отнякъде той може да ме разбере и открие много по-добре, отколкото чрез кратко текстче във Фейсбук. И така премахвайки линка и бягайки от всякаква популярност изглежда съм си направил тук една антисоциална мрежа… :)

Публикувано в Мисли. Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>