Карпати 2013 (част 3)

На другия ден продължихме със зиг-зага по Карпатите – супер известния Транфагарасан. Тук бяхме идвали преди 3 години, но в обратна посока. Сега го минавахме от север на юг:

Изключителен път са направили румънците, трябва да им се признае – все едно ние да пробием проход някъде около вр. Мусала. Доста по-сложен и засукан от Трансалпина.

И двата прохода са доста близо – само на един ден път, така че препоръчвам на всеки, който не е ходил да си отдели 3-4 дни за разходка до там.

Естествено задуха, затрещя и заваля и трябваше да спрем преди тунела да поизчакаме да спре дъжда. Пълно беше с мотористи от всички краища на Европа.

От другата страна дъжда спря и трябваше да съблечем дъждобраните – твърде досадна работа е когато дъжда ту тръгва, ту спира. Днешния ден доколкото си спимням три пъти обличахме и събличахме дъждобрани.

После се обърнахме и поехме отново на север – по главния път към Брашов. Следваше някъкъв чудесен нов път с много бързи и приятни завои, а след него проход.
Тук Силвия ръководи крайпътните кучета на трансилванските планини:

Спряхме вечерта във къмпинг “Вампир” в Бран. Цяла нощ се ослушвах за вампири, но не видях. :) Между другото в тоя регион спането е скъпо, дори и в къмпинга.
(снимката е от следващия ден)

Ако питате за замъка в Бран – не го гледахме – аз нямах особен интерес, а Силвия беше ходила там преди години.

Публикувано в Пътувания. Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>