Карпати 2013 (част 1)

Искам да разкажа за едно кратко пътуване от лятото през Карпатите. Целта беше съвсем проста – да се поразходим, да минем през популярните проходи в румънските Южни Карпати (Трансфагарасан и Трансалпина), да видим по-голямата част от цялата верига на Карпатите на север, после да влезем в непознатата за нас Западна Украйна и да се приберем по неопределен маршрут. Получи се това:

Първи снимки на Дунав Мост 2:

Вече в Румъния, посока Крайова:

Естествено нашия прословут къмет пътуванията и дъжда отново се появи. След Крайова както беше жега, ни започна дъжд съчетан с бурен вятър. За пръв път карахме във вятър, който е толкова силен, че още малко и ще те събори от мотора.

Спряхме да изчакаме да отмине вятъра на завет пред една къща, а хората отвътре ни поканиха на кафета, чайове и приказки.

Дъждът естествено не спря, и трбваше да спим на хотелче в подножието на прохода Трансалпина. Поне на следващия ден не валеше.

Началото на прохода:

Интересен проход и една от настоящите атракции за всички пътуващи хора из Румъния. Пътят е асфалтиран нацяло съвсем от скоро.

Ски курорта Ranca:

Хубаво място за каране на мотор. Естествено беше пълно и с коли, но с автомобил естетвено не е толкова интересно – да не говорим за пъпленето по големите наклони и многото завои:

Почти на най-високата точка на прохода:

След прохода, към Сибиу:

За вечерта спряхме в един къмпинг на няколко километра от Сибиу. Сега се сетих, че се казваше къмпинг “Ананас” и го държеше някакъв германец.

Публикувано в Пътувания. Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>