Турция и Армения (част 10)

Следващия ден беше втория път в пътуването без каране (след Кападокия) – разходка в Ереван. Шегувахме се че ще търсим радио Ереван. :) Оказа се, че в Армения са съвсем непознати и нечувани вицовете за радио Ереван – явно са си нашенска измислица.

Отидохме на монумента и музея на Арменският геноцид:

Музеят е интересен. Събрали са доста архивни документи от онова време.

Ереван от високо. За съжаление тази мараня така и не се вдигна за да се покаже Арарат, който се вижда прекрасно от цял Ереван:

От апартамента на нашите приятели се вижда Арарат, но нямахме този късмет по това време на годината:

Иначе Ереван в някои части прилича на София, но може би по-занемарено от тук. Тези високи блокове си изглеждаха отвътре доста страховити, особена за толкова земетръсен район. Колкото до стандарта на живот – заплатите са като в София. И цените са долу-горе същите, горивата са по-евтини обаче.

Операта:

Каскад“, една от забележителностите на Ереван – голям монумент наподобяващ стълбище:

Отгоре се вижда целия Ереван:

Недостроен мол в горната част на Каскад:

А вечерта ходихме на арменска кръчма. Арменците подобно на грузинците обичат всякакви видове шашлици. Шашликът който ни донесоха всъщност бяха пържоли на шиш, освен това преядохме с грузински хинкали. Изобщо в тоя край на света яденето е на почит. :) И все пак основното в менюто са водките:

Към следващата част >

Публикувано в Пътувания с етикети , . Постоянна връзка.

Един коментар по Турция и Армения (част 10)

  1. Pingback: Турция и Армения (част 9) | Продължавай напред!…

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>